neděle 20. dubna 2014

Nürnberg 8.12.2012

Po dlouhých letech, kdy jsme si jen říkaly, že bychom se podívaly do Norimberku, to konečně vyšlo a slevomat.cz nám tuto možnost umožnil!^^ Někdy na konci listopadu 2012 jsem se dozvěděla, že jedeme i se ségrou směrem Nürnberg a já byla štěstím bez sebe!^^ Těšila jsem se jako malé dítě, ani nevím, jestli na ty trhy nebo že budu v Německu celkově a nebo na to, že budeme někde spolu, jako rodina!:)

A bylo to vážně fajn. Sice jsem tu noc spala asi jen 3 hodiny, byla jsem unavená, ale kupodivu jsem si ráno zpívala - což se u mě jen tak neděje, neboť já po ránu = nepřítel proti všemu ;-) Usmívala jsem se a odpočítávala, za jak dlouho tam budeme. Jelikož to byla agentura z Brna, jeli ještě autobusy od tamtud a my, místo v půl sedmé, odjížděli v sedm - ta zima byla neskutečná a já v tom okamžiku tohle roční období proklínala. Necítila jsem si palce u nohou, přestože jsem měla zimní boty a troje ponožky a v autobuse jsem rozmrzávala až do Norimberku. Věřte mi, něco takového zažít už nikdynechci. Celou cestu jsem téměř prospala a vlastně ani nevím jak, najednou jsme byli na místě. Město jako takové je vážně nádherné. A fascinující. Vždycky mě fascinovala podobná místa, starší města, a ty hradby okolo tomu městu dávají zvláštní kouzlo. O tom není pochyb!;-)
Fakt, že lidé tam byli naprosto úžasní (z čehož byla unešená má mamka, která nedokázala vstřebat fakt, jak moc jsou prodavačky milé a ochotné) a o obchodech ani nemluvím. Na večer, kdy jsme neměly už kde být - jelikož je Norimberk skutečně malý, menší než jsem si myslela, jsem proklínala stejně tak, jako moje mamka se ségrou, že jsme někam jely!:D Mě to okamžitě přešlo, ale jejich nadšení pro cestování je na pár letnejspíš znovu na bodu 0. Měla jsem pocit, že přestože jsou všude hospůdky, restaurace nebo jakákoli jiná stravovací zařízení, nebylo možné se někde posadit. V každé kavárně, jídelně nebo hospodě si sedělo tak 108 lidí na hlavě, bylo tam tolik lidí, že tolik jsem jich neviděla po kopě ani v obchodním centru v Praze. V tu chvilku mě napadlo, že žít tam, asi bych zešílela (i když věřím, že domorodci mají pár svých míst, kam se ukrýt před atentáty turistů z Čech!^^).

Zážitek z Norimberku byl skutečně velký, ať už co se týče hledání záchodů všude možně, nebo 5ti pánu, hrajících na trumpety na trzích (kdo neví, může si rozkliknout video Mr. Beenaa napoví mu to)^^ Na Berlínské trhy to ovšem nemá. Z fotek jsem měla čest vidět trhy v Görlitzu a Hamburgu - kde to vypadá, kromě toho jejich super úžasného stromku (:D) nádherně, ale díky tomu, že jsem v roce 2011 navštívila Vánoční Berlín, můj zážitek z trhů tam jemaximální. Myslím, že doporučení, jet se podívat na Vánoční trhy tam, je na místě ;-) Je to tam jiné, mnohem krásnější a každý trh v Berlíně má jiné kouzlo a jinou atmosféru! 

Tak a zavzpomínala jsem si na svůj zážitek z Norimberku a samozřejmě přidám i pár fotek. Třeba tohle vzpomínání vžene na tvář úsměv mojí mamce i ségře ♥ 












1 komentář:

  1. Krásný vzpomínkový článek, kterým jsi mi připomněla naši návštěvu trhu v Drážďanech a to, jak moc miluji Vánoce a těším se na ty letošní! :) ♥

    OdpovědětVymazat