neděle 20. července 2014

I'm 21; my and mom's birthday

Jsem o rok starší! Aneb. jak jinak pozitivně začít článek! :D Nebudeme si nic vykládat, zase tak přemrštěné číslo to není. Je mi 21. Je to zvláštní pocit, když se stejně ve své hlavě necítíte na to, kolik vám je. Neumím si představit, že byla doba, kdy se v tomhle věku dívky provdávaly a měly děti. Děsí mě jen představa svatby a dětí. Moje hodnoty se za poslední měsíce asi trošku změnily, ale o tom v jiném článku :)

Své a mamčiny narozeniny, které máme v jeden a ten samý den, jsem se rozhodla oslavit v Praze. Takže jsem 10.7. nasedla na vlak a rozjela se domů. Plná očekávání. Měla jsem pro mamku připravené překvapení, o kterém neměla ani páru a jsem ráda, že to vyšlo tak, jak to vyšlo. Již někdy v dubnu jsem začala dávat dohromady lidi, které budeme chtít pozvat, jelikož šlo o kulatiny mé mamky :) Mamka pochází ze Slovenska a myslela jsem si, že by jí udělalo radost, kdyby přijela část rodiny, kterou má asi nejraději. A také, že to tak vyšlo... když jsem v sobotu otevřela dveře, za kterými byly sestřenice a mamky sestřenice... bylo to naprosto nadpozemské! Měla jsem sama co dělat, abych se nerozbrečela a byla jsem v takovém šoku, jelikož jsem nemyslela, že se sejdou všichni společně, že jsem zapomněla, co jsem měla říci, takže jsem raději mamku zavolala ke dveřím, u kterých jí začali zpívat všichni: "Hodně štěstí" a jo, byl to nádherný okamžik, který si mamka bude doufám pamatovat navždycky, stejně jako my Bylo krásné, moci je po tak dlouhé době vidět, obejmout a být chvilku s rodinou, se kterou jste prožívali dětství a na kterou neustále v hlavě myslíte. Je občas těžké, být tak daleko od rodiny a lidí, které máte rádi. Uvědomíte si pak tolik věcí a je vám líto, jak chabý ten kontakt vlastně je, napadne vás, jak to zafixovat a zlepšit.

Upřímně můžu říci, že jsem si užila každou vteřinu po jejich boku - ať už ve stavu, kdy jsme si o všem povídaly, vzpomínaly nebo dělaly hlouposti Už v okamžiku, kdy odjížděly v neděli, chtělo se mi strašně brečet a doufám, že příští rok v létě skutečně vše vyjde tak, abychom se za nimi jely podívat tentokrát my :)

Celých pět dní doma uteklo bleskovou rychlostí. Ve čtvrtek, kdy jsem přijela byl u nás mamčin známý, který byl také překvapením a dal mamce 50 rudých dlouhých růží. Nikdy asi nevymažu z hlavy mamčino dojetí, když ho viděla. (Také milujete dělat své blízké šťstnými, i když na tom máte minimální podíl?). V pátek se na nás přijel podívat Aleš, v sobotu jsme slavili a v pondělí, v den našich narozenin jsme slavily večeří s kamarády v jedné restauraci, kde jsme se přejedli a užili si, že jsme mohli být společně V úterý za mnou přijela Tinka do Prahy a užila jsem si další úžasný den společně s ní, asi jako vždycky, když jsme spolu, povídáme a smějeme se od začátku až do konce. To jsou jednoduše ty nejlepší dny.

Chtěla bych tu popsat úplně všechno, ale byl by to vážně článek na stopadesátosm stránek, a tak se uskromním a tolik se rozepisovat nebudu :)
Přestože pro mě bylo důležité, že jsem mohla být se svými blízkými, musím se zmínit o tom, co jsem dostala. Jinak by mi to nedalo :) Lidi, já dostala osm knížek! Nemůžu z toho ještě teď! Ale opravdu. Můžu si k nim čichat, jelikož jsem si je nabrala do Německa (kromě dvou) a číst, jak se mi zachce :) Dostala jsem nádherné kytice, nějaké peníze, dokonalý "Stromeček štěstí" od Niky s Darinou, který tu mám s sebou v Německu a každý den se na něj dívám, protože je z křišťálových kamenů a je naprosto perfektní. Dostala jsem věštbu, která mě nabila energií a očekávám stále termíny na koncerty One Direction :D Dostala jsem svíčky a... ano, nemůžu z toho ještě teď. OBRCEČ ČASU NA KRK A NA UŠI !!! O:) Nejsem vůbec posedlá. A od Tinky hrneček s "Keep calm and be Ravenclaw" Dobře, teď už to vážně ukončím jen slabou zmínkou, že další dárek byl fakt, že se NĚMCI STALI MISTŘI SVĚTA a v Německu jsme oslavili mé narozeniny citrónovým koláčem a kávou, u které jsem dostala poukázku na jídlo v jedné z nejlepších sushi restaurací - Kirin v Hannoveru ! Kdokoli přijedete do Hannoveru, zajděte tam, protože dělají nejlepší sushi :)
A teď už nechám za sebe a své prsty mluvit fotky :-*

Děkuju ♥
Na sushi s mamkou :)

Můj první dort. Recept mám od Jennifer a je to jeden z nejlepších dortů, který jsem kdy jedla :) Je to vaječnolikérový dort a nejspíš uveřejním na blogu i recept! O_o


Se ségrou...

Když vás ségra v půl šesté ráno budí zpíváním "Hodně štěstí zdraví", dostanete krabičku s Hermionou a tam máte slunečnice, než vám ségra řekne, že dole ještě něco je. Dvě krabičky s obracečem na krk a do uší ♥



Tinky a moje tetování ♥ Který tak zatraceně bolelo!!! Ale miluju ho naprosto. Ještě stále vymýšlím jméno a nemám potuchy, rozrušuje mě v noci, protože se hojí a svědí to jako blázen a boty jsou nepřítelem číslo jedna, stejně jako pro Tinu BH! :P :D Ale i tak... nejsou nejlepší? O:)

Legendární Starbucks a my ♥ 


Typické! O:)



1 komentář:

  1. já jsem zase takový ten rodinný typ a moc se těším na svou vlastní rodinu, dítě, byteček a britskou modrou kočičku. ale to si budu muset ještě mnoho let počkat.. je mi sice 23 let, ale přesně jak ty píšeš, vůbec se na to necítím. měla si báječné narozeniny a 50 rudých růží co dostala mamka? to je můj sen někdy od někoho dostat.. tolik výborného jídla! až se mi sbíhají sliny.. knihy si užij a určitě o nich poreferuj :) měj se krásně, posílám pozdrav z Česka ♥

    OdpovědětVymazat