neděle 29. června 2014

Plánované čtení knih #2

Tak... druhá část knih, které si hodlám přečíst je tady!^^ 
Nicholas Sparks - Milý Johne: John Tyree je vojákem americké armády, kam se nechal naverbovat po střední škole jen proto, aby nějak naložil se svým bezcílným životem. Po letech strávených ve válce na Balkáně se vrací domů na pár dní, aby se nečekaně a neodvolatelně zamiloval do dívky svých snů. Půvabná a laskavá Savannah jeho city opětuje a na jediný letní týden se celý svět stane hřištěm pro jejich lásku. Savannah se s Johnem rozloučí s jednoznačným příslibem. Jestliže se vrátíš, provdám se za tebe. Ani jeden si nepřipouští, že vzdálenost mezi nimi může narušit upřímné, ale křehké pouto. Potom přijde 11. září roku 2001 a svět se navždy změní. John musí volit mezi slibem Savannah a přísahou, kterou složil pro svou vlast. Vrátí se do armády a Savannah mu slíbí, že na něj počká jenže zároveň zjišťuje, že odloučení je pro lásku krutou zkouškou.


Nicholas Sparks
- Talisman: Mariňák Logan Thibault na své misi v Iráku najde v písku fotografii usměvavé mladé ženy. Nikdo se po ní neshání, a tak si ji Logan vezme k sobě. Od té chvíle se ho začne až nápadně držet štěstí a stane se jeho talismanem.Když se vrátí zpět do Ameriky, je už přesvědčen o tom, že ta neznámá žena drží klíč k jeho osudu. Prochodí půl země, než ji nakonec najde, ale tím vše teprve začíná. Stane se křehká a zranitelná Elizabeth jeho opravdovým talismanem?




Sophie Kinsella - V rytmu charlestonu: Lara měla odjakživa přebujelou fantazii, teď se jí však zjevil duch pratety Sadie v podobě dvacetileté drzé holky a nutí Laru hledat ztracený náhrdelník. Jako by Lara neměla svých problémů dost. Je snad pratetin duch odpovědí na Lařiny problémy a mohou se dívky od sebe něco naučit ?







Sophie Kinsella - Bohyně v domácnosti: Samanta je šikovná londýnská právnička. Dokud jednoho dne neudělá chybu, která ji stojí kariéru. Najednou se jí zhroutí svět. Samanta uteče z kanceláře, nastoupí do prvního vlaku, na nějž narazí a najednou se ocitne na naprosto neznámém místě. První krůčky bohyně v domácnosti.




Markus Zusak - Zlodějka knih: Světový bestseller pro mladé i dospělé čtenáře. Mladý australský autor sepsal silný, jímavý a neobyčejně čtivý příběh. Jeho vypravěčem učinil Smrt. Smrt je zdánlivě nezúčastněný divák, s dokonalým odstupem, s osobitou perspektivou; má všechny předpoklady pro to být svědkem a vypravěčem. Ale příběh Liesel Memingerové je tak mimořádný, že i Smrt si musí přiznat zájem o živé lidi, dojetí z jejich utrpení, hořkost a úlevu z konců. I Smrt má srdce. Zusakova kniha se vydává na smutná místa, rozhodně ale není skličující.




Robert Galbraith - Volání kukačky: Když se slavná modelka Lula Landryová vrhne dolů ze svého zasněženého balkonu v londýnské čtvrti Mayfair, dojdou vyšetřovatelé k rychlému závěru, totiž že šlo o sebevraždu. Případ se zdá být uzavřen. Lulin bratr má však stále jisté pochybnosti. A najatý soukromý detektiv má za něj odhalit pravdu. Cormoran Strike si odnesl z Afganistanu těžké zranění, i jizvy na duši. A z nedostatku zakázek se ocitl v zatraceně nepříjemné finanční situaci a utápí se v dluzích. Spektakulární nový případ je pro něj doslova záchranou, ale Strike netuší, jaké překvapení mu vyšetřování přinese. Zatímco stále hlouběji proniká do světa distignovaných bohatých mužů a krásných svůdných žen, přichází na hrůzné souvislosti a sám se ocitá ve smrtelném nebezpečí...



Katja Millay - Moře klidu: Dva a půl roku. Tolik času uplynulo od té hrozné tragédie. Po ní už nic nebylo jako dřív. I z Nastyi Kashnikovové zbyl jen stín holky, kterou byla před tím. Teď je rozhodnuta nechat temnou minulost za sebou a držet si všechny lidi pěkně daleko od těla. Tenhle úmysl jí ale vydrží jen do chvíle, kdy se potká s Joshem Bennettem. Je osamělý stejně jako ona. A neuvěřitelně přitažlivý. Joshův příběh zná kdekdo: všichni lidé, které miloval, zmizeli z jeho života. Teď má sedmnáct roků a zůstal úplně sám. A když je vaše jméno synonymem pro smrt, lidi se s vámi moc nebaví. Až na Nastyu.


3 komentáře:

  1. Já jako jedna z posledních teď začala číst Hvězdy nám nepřály (film jsem ještě neviděla) a zatím mám z toho smíšené pocity, tak uvidím, jaké to bude dál. Četla jsi něco od Greena?

    OdpovědětVymazat
  2. Moře klidu! Do toho jdi ze všeho nejdřív :D Mě to úplně rozsekalo a zase trochu pozměnilo názor na svět :3

    OdpovědětVymazat
  3. Jeee, Talisman už mám stáhly do mobilu, takže snad se k němu brzo dostanu :))

    OdpovědětVymazat