čtvrtek 18. července 2013

Urlaub


Mých 5 dní s mojí rodinou skončilo a já se dostávám k tomu, napsat článek!^^ Měla jsem jeden v plánu ještě před jejich příjezdem, ale bohužel jsem ho nestihla dodělat a uveřejnit, tudíž se k tomu dostávám teď!
5 dní s nimi jsem si neskutečně užila. Bylo to skvělé, být znovu vedle nich, smát se, objímat, mazlit a vědět, že mě pořád mají rády. Užila jsem si snad každou vteřinu. Od procházek po Hannoveru, přes nákupy až po procházky po Wennigsen :) Hned první den, kdy jsem je vyzvedla na nádraží, jsme jely odpoledne do města, trošku se projít, a s plánem, jít si někam sednout, jsme zamávaly rychle. Místo toho jsme něco málo pokoupily v PRIMARK (ono je to opravdu závislost. Nemluvím momentálně o oblečení, ale boty, kabelky a doplňky - to je opravdová slast!)^^ Ukázala jsem jim alespoň střed Hannoveru a myslím, že se jim to líbilo. V neděli jsem já i s mamkou měly narozeniny, takže jsme si to užily doma, poté na procházce po Wennigsen, a i když tu není moc co ukazovat, celkem nám to dalo zabrat :) Těch domů a zahrad je tu neskutečně moc a je hrozná pohoda, procházet se tu a prohlížet. U Kostela jsme se zdržely trošku déle, ale tam je to také naprosto perfektní :) Pak jsme  byly na zmrzlině u našeho Itala, hrály jsme Člověče nezlob se a Kniffel a Scrabble, trošku popíjely a vychutnávaly si to :)

V pondělí jsme se opět odebraly směr Hannover, který jsme prošly takovým způsobem, že mou drahou ségru druhý den (vlastně ještě ten den!:D), bolely nohy. Ukázala jsem jim město, a části, které jsem chtěla a šly jsme ještě dál, kolem Nové radnice a znovu zpátky do města, opět na nákupy. Musím říct, že se mi Hannover dostává čím dál, tím víc pod kůži. Ne jen městem, ale i lidmi :) Jsem neskutečně fascinovaná, kolik kolařů tu je, jsem fascinovaná obchody, památkami, ale hlavně tou zelení všude. Tak, jak jsem tím fascinovaná v Berlíně, tady rovněž tak. Je to vážně dech beroucí a jsem ráda, že se Hannover, jako město, líbilo i mojí rodině! :)
V úterý jsme byly už jen doma, opět na zmrzlině a pak na večer jsme šly za Wennigsen do Edeky! :) Opravdu... když se Češi dostanou do Supermarketu :D Nemyslím to zle, ale je vidět, jak je to tu jinde, a jiné. Obě dvě, jak mamka tak ségra, byly vším naprosto uchvácené, u všeho se zastavovaly a ne jen v Edece, ale i v drogériích či Kauflandu. Cenově se to tu pohybuje jinak, druhově a samozřejmě kvalitou. Nakonec to skončilo tak, že ségra odjížděla s několika sýry a dalšími věcmi, které u nás prostě nesežene, či o polovinu, až 3/4tinu dráž! ;) A já se jí nedivím, když já jezdila do Berlína na prázdniny, dělala jsem to samé! :D
Byly to neskutečně úžasné dny a já tento článek opět ukončím fotkami! :-* Snad se vám budou líbit a já si tu slibuju, že už konečně dodělám ten článek, na který mám tak dlouho myšlenky! :D
SBahn // nejchutnější hranolky ;)

Nejlepší zmrzlina malina+meloun // narozeninový přípitek

Muzeum // cosi velkého a pozlaceného :)

Radnice a rovnou dvakrát ;)

Willkommen in Niedersaschen // Platz der Göttinger Sieben ^^

 

2 komentáře:

  1. Všechno nejlepšííííí k narozkám, omlouvám se, že je to s takovým zpožděním.
    Já ségru s mamkou naprosto chápu, sama jakmile vycestuji za hranice nakupuji všechno možné, vřetně jídla. Ujíždím na rzných čokoládách a různých sladkostech, co u nás nejsou k dostání.
    Do Berlína plánujeme vycestovat letos s kamarádkami, tak doufám, že se nám to vydaří a pak požádám asi i o nějaké tipy, co rozhodně neminout:)

    OdpovědětVymazat
  2. Opožděně, ale přece jen Ti taky přeji všechno nejlepší k narozeninám! :) Je to fajn, že Ti narozeniny vyšly zrovna když za Tebou byla dojetá Tvá rodina :) Muselo to být super být v Tvém milovaném Německu s Tvojí rodinou :)
    A to nakupování Ti nepokrytě závidím! :D Sakra, já si snad udělám výlet do Německa jenom kvůli tomuhle :D Pamatuju si, jak jsem byla naposled v Berlíně. Já jsem teda žádný Primark nenašla, ale zato tam tehdy byly opravdu obrovské letní slevy a já všechny svoje peníze utratila jenom za oblečení a doplňky a raději jsem těch pár dní, co jsem tam byla, hladověla, jen abych za jídlo neutratila ani jedno euro, které jsem mohla dát za oblečení :D
    Fotky jsou opět skvělé, hnedka jsem dostala chuť na zmrzlinu a jako na potvoru doma žádnou nemáme :D A to nemluvím o tom, že ta tramvaj se mi strašně líbí :D Teď lituju toho, že jsem v Berlíně všude chodila pěšky a ani jednou jsem si tramvaj nezkusila. No, tak snad příště :)

    OdpovědětVymazat