čtvrtek 13. června 2013

Mittwoch in Wennigsen :)

Těším se na okamžik, až budu mít za sebou první měsíc. Každý říká, že ten je nejtěžší a nejspíš to tak bude. Pořád si zvykám na ten hluk kolem mě, na neustálé otázky, na které vyžadují odpovědi, na hysterický pláč a na ranní hluk před snídani. I na tom dobrém se vždy najde něco, co zrovna dvakrát pozitivní není :) Každý večer chodím do postele s myšlenkou: "Ne, nikdy nechci tak velkou rodinu!". Věc, kterou na tom celém bytostně nenávidím - žehlení. Žehlil někdo už pro 6 osob? :D To je ZATRACENĚ náročné a já měla včera/i dnes pocit, že z toho tak trošku zešílím, přežehlím si obličej, který mi padal únavou na prkno a měla jsem chuť rozcupovat každou další věc, která mi přišla pod ruce. Ne, opravdu nechci tak velkou rodinu. Moje vyprané prádlo jsem raději pěkně vyklepala a nechala na ramínku, abych nemusela žehlit ještě to :D Já osobně bych z toho zešílela. Ale přesto - vidím, jak ty děti mají rádi (a abych byla upřímná, vždycky se mi zasteskne po mazlení s mamkou, když se s dětmi mazlí!). Vyrůstala jsem bez táty - a připadá mi naprosto dokonalé sledovat, jak si děti toho tátu užívají, jak si spolu hrají a jak si spolu povídají (myslela jsem, že osten žárlivosti mnou proletí, ale nestalo se tak a já si vždycky okamžitě vzpomenu na mamku, nikoli na otce)!. Gott sei dank!

Před pár dny jsem si povídala s Jennifer a Oliverem o tom, jestli jsou se mnou spokojený a nesmírně mě uklidnilo, když mi odpověděli kladně. Byl to jeden dlouhý, unavující den a já v takové dny bývám buďto podrážděná a nebo až příliš... přemýšlivá? ;) Neskutečně mě baví si s nimi jen tak vykládat, poslouchat, co mezi sebou (nebo mě) říkají a nad ničím nepřemýšlet. O to víc mě pak těší, když se bavíme a oni jen tak mimochodem prohodí, že mám opravdu dobrou němčinu.

Včerejší den byl ve znamení volna, resp. praní, žehlení a Jonase. Zbytek dne jsem měla volno, jelikož Jenny jela se Simonem, Johannou a Niklasem ke svým rodičům. A mě to ani trošku nepřekáželo. Užívala jsem si volný dům, jak je mou oblibou tady, šla jsem na procházku, pro pečivo a na zmrzlinu (k jednomu Italovi, který má naprosto BOŽSKOU zmrzlinu) a užívala jsem si plnými doušky (vlastně pořád užívám, jelikož Simon neřve pod schody) ticho ^.^ Leč to bude znít hrozně, už se nemůžu dočkat, až odjedou na dovolenou :D A v neposlední řadě se děsně těším, až to tu ukážu mámě a ségře.

Článek opět ukončím pár fotkami a ... už mám nápad na další článek, který snad přijde co nevidět ;) Bis bald, S.

9 komentářů:

  1. Na tvůj blog jsem narazila dávno díky TH a občas jsem se k tobě chodila číst články, i když jsem nekomentovala a najednou koukám, že si odcestovala jako au pair.. překvapilo mě to :D já zrovna zítra odjíždím do Bonnu a jsem šíleně nervózní! Jinak přeji Ti ať se ti tam daří a co nejvíc si to užíváš! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, tak to me tesi, zes cetla me clanky. Co te prekvapilo? ;) A do Bonnu jedes taky jako A-P???^^ Ale chapu, ja se ten den meho odjezdu div nehroutila a vubec se mi uz nechtelo. Ale je to uzasna zkusenost, a jak rikam - pokud mas stesti na dobrou rodinu :-*

      Vymazat
    2. Já nevím asi to, že jsem myslela,že půjdeš hned po maturitě na vysokou :)) jojo taky au pair..budu mezi Bonnem a Kolínem :) Já jsem si rodinu našla sama tak doufám, že to pak bude v pohodě :)

      Vymazat
    3. Nene, vysoka neni nic pro me. A jen jsem o tom nikde nepsala. Vedela o tom, ze pojedu pryc jen moje mamka, segra a par pratel. Ale je fakt, ze nekteri taky byli prekvapeni. A kolik tam mas deticek? To mi pak musis dat vedet, jak se tam citis a jaci jsou. Hm? ;-* Jsem uz ted pekne zvedava. Ale ja byla uplne na prasky a jsem tady spokojena a hlavne mam uzasnou rodinu ♥ Das finde ich total toll ♥ Budu ti drzet palce a nezapomen se mi ozvat!!! A jak jsi nasla tu rodinu? Ja si myslim, ze pres agenury je to lepsi proto,ze je to osetreny a overeny a asi bych mela strach z toho, ze ta rodina nebude v poradku. V tomhle mam respekt ;D

      Vymazat
    4. Nene, vysoka neni nic pro me. A jen jsem o tom nikde nepsala. Vedela o tom, ze pojedu pryc jen moje mamka, segra a par pratel. Ale je fakt, ze nekteri taky byli prekvapeni. A kolik tam mas deticek? To mi pak musis dat vedet, jak se tam citis a jaci jsou. Hm? ;-* Jsem uz ted pekne zvedava. Ale ja byla uplne na prasky a jsem tady spokojena a hlavne mam uzasnou rodinu ♥ Das finde ich total toll ♥ Budu ti drzet palce a nezapomen se mi ozvat!!! A jak jsi nasla tu rodinu? Ja si myslim, ze pres agenury je to lepsi proto,ze je to osetreny a overeny a asi bych mela strach z toho, ze ta rodina nebude v poradku. V tomhle mam respekt ;D

      Vymazat
    5. Tak jsem tady.Wesseling <3 a starám se o jednoho pětiletyho kluka. Je to tady super. Rodiče jsou úžAsni,vtipný..a s nimi snad procestuju celý německo <3 :-D a kluk je taky skvělej sice občas zlobí ale to jsou děti. Co me štve že mi nějak pořádně nejde mluvit..snad se brzo rozmluvím Jinak taky jsem se toho pak bála. Jinak jsem se zaregistrovala na aupair-world.net a tam jsem si je našla :-)

      Vymazat
    6. Tak to je super:-* A na jak dlouho tam jsi?Na rok?^^ A me taky nejdriv neslo mluvit.Ale ja mam respekt a celkem se stydim pouzivat svoji nemcinu,ale zvladam to ted mnohem lip a mluvim uz dokonce v souveti :D Ale rozmluvis se, o to se neboj :-* Je super, zes natrefila na takovou rodinu a zavidim ti jedno dite :D:D:D Drz se ♥ A nemas fb nebo tak neco,pres co bychom si mohly napsat? :)

      Vymazat
    7. Jo chtěla bych na rok ;-) mě jak kdyby vypadly všechny slovíčka z hlavy :-D a to jsem byla zvykla mluvit. Když mi byli 12 a 15 tak jsem byla na výměnnych pobytech a v berlíně mám příbuzného takže jsem tam byla nekolikrat..ale poslední roky jsem moc nemluvila a ve škole je to na prd :-D no.já jsem chtěla malý děcka a nejvíc dvě pro začátek :-D jo taky jsem ti chtěla napsat o nějaký kontakt ;D můžeš si me přidat třeba na fb: kristyna mikendova ;-)

      Vymazat
  2. Ty mrcho, se těšíš až jim zboříš dům, zatímco oni si budou válet šunky na dovolené, že? :D Udělej párty hárd, Pétina klidně ráda přijede! :D :)

    To žehlení-opět máš nějaký můj obdiv, protože žehlení je právě TO, co absolutně nesnáším jako domácí práci. Udělám cokoliv, jen tomuhle se vyhýbám jak čert kříži, nevím proč :D a to se po mně chce žehlit pro mne, mamku a taťky..ale pro tolik lidí? Šla bych si hodit mašličku :-X :D

    Zmrzlina vypadá opravdu lákavě a procházka s ní ještě lépe, jsem ráda, že si to tam užíváš, závidím ti. Tak si to užívej ale naplno, žádné špatné myšlení! :))

    OdpovědětVymazat