neděle 7. června 2015

1. část mých splněných 101 cílů v 1001 dnech...

Dny jsou čím dál tím delší, počasí teplejší (nějak si uvědomuju, že o počasí mluvím stejně hodně jako Briti) a léto na dosah! :) Skočili jsme z poměrně zimního počasí někam do období krátkých kalhot a tílek, upocených lidí a smradu v metru a já si to ani pořádně neuvědomila. Je hrozný, jak ten čas letí a připadám si kvůli tomu jako melancholická babička sedící na lavičce své předzahrádky :)

Na léto mám osobně více než dost plánů a vypadá to, že zatím všechny vyjdou tak, jak mají :) Už ve středu je koncert One Direction (ano, nemůžu pořád dýchat jen pomyslím na to, že je znovu uvidím a uslyším na živo! Panebože... panebože... Sandro! DÝCHEJ!). V červenci mě čeká dovolená s mamkou a ségrou, na kterou se těším jako malý Jarda. Poprvé poletím letadlem a dost se těším na ten zážitek a v srpnu? Tam se chystám za mými miminky do Německa (i když bych si měla připustit, že se až o taková miminka v téhle době bohužel nejedná. Jsou to velký děti. Fňň...).

Důvodem tohoto článku ale nejsou ani moje plány na léto ani další vykecávky, ale jedna 'challange', do které jsem se dala přesně o1.o9.2o12 - vytvořila jsem si seznam cílů, který byl v té době hrozně populární a snažila se splnit co nejvíc z něj šlo. Byla to challange na 1001 dní a já si myslím, že můžu být pyšná na všechno, co se mi z ní podařilo odškrtnout. Byl to někdy fakt dlouhý proces a čekání a možná jsem do těch dalších věcí mohla dát o trošku víc, možná jsem se mohla víc snažit, ale nestalo se tak a já si vytvářím právě teď další takový malý seznam věcí, které bych chtěla udělat s ne příliš omezeným datem 'spotřeby' :) Bude to více o jednoduchosti. Mě osobně takové seznamy hrozně pomáhají, a co vám? Také vám pomáhá, když si napíšete na lístek třeba: NEZAPOMEŇ SI VZÍT SVAČINU! a máte ho na očích? :)

Ale teď k cílům. Splnila jsem jich ze sto jedna přesně 60. U některých jsem proces začala jako třeba bod č.: 8 - Udělat si řidičák - začala jsem ho dělat v Německu, ale protože jsem odjela, tak jsem ho nedodělala a teď mám v plánu ho dodělat v ČR :) Bod č. 13 - Snídat každé ráno se mi dařilo v Německu téměř dva roky co jsem tam byla. Od mého návratu je to vážně bída :( Tenhle článek bude pravděpodobně dost nezajímavý a rozdělený do dvou částí, ale snad to přežijete a pokud si ho přečtete, budu jedině ráda :)

Odkaz na mé cíle - 101 věcí v 1001 dnech!
PS: V textu najdete také určité odkazy :)
  1. 1 - Udělat maturitu = pro někoho možná nejhorší den života pro mě jeden z nejlepších. Hrozně jsem si ten den užila, měla jsem šílené štěstí a klidně bych si to zopakovala znovu. Odmaturovala jsem na jedničky a dvojky a jsem na sebe vážně hrdá, protože jsem ve škole byla hrozný lempl :)
  2. 3 - Přečíst celou knihu v Němčině = přečetla jsem biografickou knihu o Bushidovy a pak nějaké knihy v Německu a už se těším, až si přečtu ty, které na mě čekají v knihovničce! :)
  3. 5 - Dostat se do Německa = nejkrásnější léta mého života s nejlepšími dětmi a úžasnou rodinou. Další věc, na kterou jsem pyšná. Hannover si získal moje srdce
  4. 7 - Ostříhat se = těsně před Německem jsem si zkrátila vlasy, ale opravdové ostříhání přišlo v zimě rok dozadu, kdy jsem se nechala ostříhat na mikádo, bye my long hair! :)
  5. 10 - Vidět se s Agátou = jedna bývala kamarádka, na kterou mám pořád pěkné vzpomínky.
  6. 11 - Udělat si třetí tetování = omlouvám se mamko :) Jsem rebel! A miluju to :) (btw - také s Tinkou :D. Proč také pochopíte níže!) 
  7. 12 - Naučit se pít zelený čaj = juchůůů, a to jen díky práci a pánu Čajaři, který dlouho nedoplnil ovocné :(
  8. 15 - Zveřejnit na Twitteru 1000,2000,3000 tweetů = Twitter mám od roku 2012 a teď mám na svém Twitteru téměř 10000 Tweetů a to jen díky One Direction :D
  9. 16 - Naučit se jíst čínskýma hůlkami 
  10. 17 - Vzít mamku do Berlína = a jsem ráda, že jsem jí mohla ukázat moje město
  11. 22 - Jít do Harry Potter studia = nejlepší zážitky. Nejkrásnější okamžiky. Ten pocit cítím ještě dneska a přečíst si o tom můžete tady: WarnerBros Studio Tour (Děkuju Tinko )
  12. 24 - Znovu začít psát = psaní miluju od nepaměti. Psala jsem tolik let a miluju to pořád stejně, jako když jsem začala s prvními Fan Fictions. Děkuju znovu Tince, že mi znovu ukázala, jak je psaní důležitý a pro mě nepostradatelný!
  13. 25 - Užít si maturitní ples =
  14. 29 - Dostat notebook = vlastně jsem ho nedostala :) Mamka mi ho koupila a já jí později dala peníze, takže jsem si ho prakticky darovala sama!
  15. 30 - Založit si memory book = která je nedodělaná, ale založila jsem si jí :D
  16. 32 - Naučit se vařit rizoto = pro mě jedno z nejoblíbenějších jídel. Rizoto jsem uvařila dvakrát, a myslím, že teď bych si na něj sama zase netroufla :D
  17. 33 - Vymyslet si vlastní recept = opravdu se snažím vybavit si ho, ale mám ho napsaný v sešitě s recepty. Mám ale pocit, že to bude buďto kus kus nebo omáčka. Vlastně jsem si tedy vymyslela dva recepty. Juhůůů! :)
  18. 34 - Koupit si černý lak na nehty
  19. 35 - Naučit se text mé oblíbené písničky = Revolverheld; "Mit dirchilln". Miluju.
  20. 37 - 14 dní ustlat postel = já vím, že to zní asi hrozně, ale nejsem ten typ, co si rád stele postel. Je to dle mého názoru zbytečné, protože kdykoli přijdu domů, umyju si ruce a převléknu se do PYŽAMA, házím na pár minut šipku do postele a tulím se k mojí ledový peřině, tak na co si stlát? Ale zvládla jsem to a občas zvládám i teď! :D
  21. 39 - Jít do kina s Luckou na Rozbřesk = 2x prosím!
  22. 40 - Koupit si boty na klínku = ať žijí nákupy s Lenou a Primark! :) 
  23. 41 - Připnout zámek nebo vidět most v Kolíně = víte... Kolín nad Rýnem je moje srdcovka od dětství a já potkala díky Německu jednu slečnu, o které mluvím občas možná až moc, ale je to moje spřízněná duše. Miluje Kobru 11, One Direction (tisíceré díky za to, že jsi mě donutila se o ně zajímat víc než přes hudbu), je maniak do Harryho Pottera a máme spolu tak dalších 1000 věcí společných a jednou jsem se vybrala za ní do Kolína nad Rýnem... (článek) Nikdy jsem nepoznala člověka, který by se rozplýval nad mostem v Kolíně, protože TAM se tolikrát natáčela Kobra 11. Ale pak jsem poznala a já pochopila, že nejsem sama :))
  24. 43 - Naučit se jíst olivy = do dnes jim nějak moc neholduju, ale někdy si jen tak pro chuť dám a na pizze? Hell yeah!
  25. 44 - Udělat rozlučku = aneb. pouto s bodem č. 5
  26. 46 - Dát si alespoň 6x sushi = to sushi jsem si dala za ty tři roky NESPOČETNĚKRÁT a stala jsem se závislou :D
  27. 48 - Vidět se s rodinou = úžasné vzpomínky na moje a mamky narozeniny
  28. 54 - Vyladit svůj podpis
  29. 55 - Jet v luxusním autě = tenkrát to pro mě byl Rapid ve které jsem měla možnost se projet téměř mezi prvními a teď bych řekla, že nejluxusnější byl Volkswagen Tiguan (oh můj bože!)
  30. 57 - Ochutnat 10 různých nápojů ve Starbucks
  31. 58 - Snažit se každý den vypracovat jednu otázku = a jak mi to pomohlo k maturitě :D
  32. 59 - Mít ze zboží 1 = můj nejoblíbenější předmět, těžký jak hovado, ale zvládla jsem to na 1. Otázku jsem měla číslo 8 a povídala jsem o vlnách ovcí, alpakách a velbloudech :D
  33. 60 - Zažít "Up all day" = zažila jsem ho 3x a představte si, že 3x s jednou a tou samou osobou. Kdo to mohl být? Ano, opět Tinka a znovu - DĚKUJU, protože to byly nejlepší dny, ze kterých mám pořád husí kůži, i když pokaždé v jiném roce :-*

3 komentáře:

  1. Jéé Sájinko, letíte k moříčku? Moc ti to přeju a tiše závidím ♥ :) Pamatuji si, že jsi ten seznam měla ještě na starém blogu a já nemohu uvěřit, že už je u konce a uteklo 1001 dní! S maturitním dnem jsme to měli naprosto stejné (což o tom státnicovým říct nemůžu :)) Pobavil mě cíl koupit si černý lak, pamatuji si, že já si svůj první černý lak koupila na základce po vzoru Billa :D Já jela asi nejluxusnějším autem AUDI Q7, takové bych si jednou moc přála! I když s mými parkovacími schopnostmi :D Těším se na druhý díl! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Jéé, tak to je moc super článek, je hezké vidět, jakou máš radost z toho, že poprvé poletíš :). Ale určit nezapomeň na pořádně hydratující krém do letadla, protože let pokožku hrozně vysušuje, já bych bez saloosu nepřežila :(. A ta challenge je super, moc gratuluji, že jsi to dokázala. A pro mě matutrita byla taky super, užila jsem si to a brala v pohodě a pozitivně, není to nic tak hrozného :)

    OdpovědětVymazat
  3. Úplně si pamatuju, jak jsem tuhle challenge dělala tehdy ještě na blog.cz a moc mě mrzí, že jsem si jí nevzala i sem. Ale asi mi to nedá a sepíšu je znova! :D Příští rok budu mít taky jako největší výzvu maturitu, tak se asi budu muset nechat inspirovat. :)

    OdpovědětVymazat