čtvrtek 30. dubna 2015

Papírová města; John Green

Quentin Jacobsen - zcela obyčejný kluk na střední škole, který má pár svých opravdových kamarádů, kteří ho nenechají ve štychu, je tak trošku od dětství zamilovaný do svojí sousedky a vlastně i spolužačky Margo Rotho Spiegelmanové - populární dívky, která byla v dětství jeho kamarádkou, ale po nalezené mrtvole v parku se zpřetrhaly provázky v jejich vztahu a oni už nejlepšími přáteli nebyli. Přesto k Margo Quentin svým způsobem neustále tíhnul. V tu noc, kdy se objevila Margo u jeho okna a pozvala ho do noci, aby se odvázal a zapomenul na to, jak bojácný vlastně je, se znovu něco změnilo. Co však netušil bylo, že Margo, jenž ráda mizela na několik dní a nechávala za sebou drobné stopy, které nikdo nevyluštil, zmizí znovu. Na něm bude to, zda jí najde podle malých stop, které za sebou nechala, nebo ne. Během pátrání po zmizelé kamarádce; vlastně i jeho lásce ho napadají různé myšlenky a on se bojí, že Margo vůbec neznal - i když tak trochu jí opravdu neznal a v něm se probouzí strach o její život. Quentin se svými nejlepšími přáteli se vydají po stopách Papírových měst.

• Originální název: Paper Towns
• Počet stran: 288
• Vydání: 2014
• Vydavatelství: Euromedia Group - Knižní klub


~

Knihu jsem dostala k Vánocům od Tinky a po přečtení Aljašky jsem se tak nějak té knihy bála. Hvězdy nám nepřály byl Greenův trhák, který vzal za srdce téměř všechny - především příběhem, nikoli stylem psaní a já měla tak nějak strach, že když mě zklamala Aljaška, u Papírových měst tomu nebude jinak. Opak byl ale pravdou. Když jsem se do toho čtení pustila, absolutně jsem tomu propadla. Zamilovala jsem se do stylu, jakým je kniha napsaná, do příběhů, do Margo i Quentina. Při čtení té knihy jsem v každém kousku Margo viděla Caru Delevingne, která ztvární Margo ve filmu (vychází v létě). Hltala jsem slovo po slově, větu za větou a byla napnutá, co se bude dít dál. Přišlo mi, že to celé nabralo někdy ve tři čtvrtě knihy hrozný spád, stejně jako u dvou předešlých knih, ale i tak byla ta kniha skvělá a já se těším, až se k ní někdy znovu vrátím. Jsem celá natěšená na film :)
Četli jste Papírová města taky? :) 

7 komentářů:

  1. Papírová měste jsem nečetla, ale plánuju si to půjčit od kamarádky :) Hvězdy nalm nepřály jsem viděla jenom jako film a celkem mě to zklamalo, tak uvidíme, jak to bude tady s filmem. -L

    OdpovědětVymazat
  2. danke Liebes ! freut mich zu hören :)

    Liebe Grüße

    OdpovědětVymazat
  3. Na film se těším neskutečně, protože jak už asi vyznělo z mého komentáře v předchozím článku, Caru miluju. :D A knížka? Trochu se teď zastydím, ale leží mi doma už hrozně dlouho a ještě jsem se k ní nějak nedostala. Nedočkavě jsem si jí totiž koupila ještě před tím, než byla vůbec přeložená do češtiny a teď si na ní ne a ne najít čas. Každopádně s příchodem léta to plánuju všechno napravit! <3

    OdpovědětVymazat
  4. Hrozně mě mrzí , že v době ,když jsem měla knihu pujčenou z knihovny jsem měla tolik učení, že jsem došla pouze na 20 stránku. Snad na mě v knihovně zase brzy přijde řada.

    http://we-live-healthily.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  5. čítala som Aljašku a tá bola pre mňa dosť sklamaním, teraz mám od kamošky požičané hviezdy, tak uvidím :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
  6. Ja som čítala Hviezdy a veľmi by som chcela Aljašku a všetky ostatné, len sa k nim neviem akosi dostať.. :)

    OdpovědětVymazat
  7. Taky jsem četla, ale bylo to spíš zklamání, asi jsem to moc nepochopila nebo nevim, ale máš pravdu s tou Carou, pokeždé jsem si ji představovala, na film se určitě půjdu podívat :)

    OdpovědětVymazat