pátek 19. prosince 2014

Dresden; 13.12.2014

Německé Vánoční trhy patří k Vánocům a letos to pro mě byly trhy Drážďanské. Byla jsem na trzích v Drážďanech 2x a ano, leč jsou vcelku pěkné, nejsem z nich unešená tolik jako z těch v Hannoveru nebo v Berlíně. To jsou opravdu jedny z nejkrásnějších trhů a myslím, že by je měl každý navštívit :)

Letos jsme se vydali nakonec do Drážďan; i kvůli nově otevřenému Primarku, který do města v blízkosti Čech nalákal snad více Čechů než obvykle :-/ Abych byla upřímná, moc se nám to nevyvedlo - bylo deštivo, takže jsme nejspíš všichni byli otrávení z toho nepříjemného počasí. Kdyby alespoň sněžilo, tohle bylo vážně nepříjemné. Pořádně jsem neměla ani chuť po těch stáncích chodit - dobře, po stáncích s jídlem jsme si dívali asi všichni a myslím, že v Německu ty stánky s jídlem jsou nadpozemské :D Utratila bych tam klidně jmění. Tolik dobrot na jednom místě. Kdykoli na to jen pomyslím, sbíhají se mi sliny. Bratwurst, pražené mandle v cukru a spousty dalších věcí - ach ano! :)

Vyráželi jsme brzy ráno, po mém hodinovém spánku a do Drážďan jsme dorazili okolo půl desáté s tím, že se nejprve vydáme po nákupech v Primarku - miluju Primark, i když jsou na to rozporuplné názory. Podle mě se to beztak všechno vyrábí v jedné fabrice, ve které na to akorát našijí jinou 'značku' a rozdělí se to následně do obchodů, takže je jedno, jestli dám za tričko 10€ nebo 3€. Materiál je úplně stejný a možná mi vydrží ještě déle. Upřímně ale říkám, že jsem z Drážďanského Primarku nebyla tolik odvařená, jako z toho v Hannoveru, kde jsem si nakoupila tunu věcí každý měsíc. Co mě nejvíc zaujalo byly věci s Harry Potterem (měli tričko, které jsem si nekoupila a lituji toho velice). Doplňky mě také příliš nezaujaly a jak jsem se shodla s Lenou, přehledné to tam vůbec není. V tom je opravdu perfektní 4 patrový Primark v Hannoveru, kde je vše přehledné a člověk se tam skvěle vyzná, i v těch pokladnách! Nakoupila jsem tam pár věcí sobě, něco Tince a tím to hasne - a to jsem si říkala, jak tam pokoupím dárky. Aha.

V sobotu tam bylo ale tolik lidí, že nemělo cenu chodit po dalších obchodech. Byla jsem unavená, hladová a otrávená z těch všech Čechů - a stojím si za názorem, že se Češi neumějí opravdu chovat a jsou jen výjimky, chovající se normálně. Poslouchat ty typicky české řeči jako: "No nemysli si, že ti budu kupovat buřta za 150Kč," nebo: "Ježiš, to je ale drahý tady!". Umí mi prosím někdo tedy vysvětlit, proč jezdí na trhy do Drážďan (nebo celkově do zahraničí)? Můžou si jít v tom případě na trhy na Staromáku, kde si tedy nedají také klobásu, protože je za 100Kč a svařené víno z krabicáku si dají v klidu. Oh bože, Češi mě opravdu umějí naštvat.

Ve své podstatě jsem ale byla ráda, že jsem vypadla do Německa a mrzí mě, že letos se nedostanu na trhy v Hannoveru... :( Ale alespoň něco. Chtěla bych se někdy podívat na trhy do Vídně, ale tam je to prý vždy takový masakr, že se toho obávám a myslím, že se tam nikdy nedostanu :) Mám ráda ale atmosféru německých trhů. Podle mě je to úplně o něčem jiném než v Praze - letos jsem se ani v Praze nepodívala po trzích, jen na Andělu kvůli trdlu. No jo. 

Na závěr sem přidám pár fotek, které jsou nejspíš o ničem, ale i tak - snad se Vám článek bude líbit. Pokud jste byli na nějakých trzích vy, dejte mi vědět. Ráda si o tom počtu a pokud máte nějaké oblíbené, tak s typem také ke mě 
:)

.


.






.





3 komentáře:

  1. Sájinko, já byla v Drážďanech minulý rok a musím říct, že mě moc nezaujaly.. možná to bylo tou šílenou zimou a tunou, fakticky tunou lidí, kdy jsme v ulicím doslova vráželi do sebe. A taky tou dlouhou cestou, protože to máme dost od ruky. Já miluji Vánoční Vídeň, pravidelně jsem do ní jezdívala každý rok, ale letos jsem udělala změnu :) V Primarku jsem byla včera ve Vídni a díkybohu zel prázdnotou! :) Taky jsem si odvezla kabelečku, ale ne tak krásnou, jako je ta tvá na poslední fotce ♥ Užívej si poslední dny před tím VELKÝM dnem ♥

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkné fotky a ta černá kabelka je krásná :)
    Blog by Veru

    OdpovědětVymazat
  3. Drážďanské trhy mám velmi ráda letos jsem je však nenavštívila. Byli jsme alespoň na trzích v Žitavě a na několika v Čechách

    OdpovědětVymazat